Dagens mat...

Det blev inte mer upphetsande än det här..

Det är stekt skinka med stekta champinjoner
kärleksfullt blandat med Creme Bonjour Cuisine
(Vitlök och örter)
Sedan lades detta på spenatpasta

Ingen idé på rubrik.. Det är som det är..

En söndag, och en söndag att inte behöva tänka på att imorgon är det jobb..
Det är faktiskt en ganska skön känsla.. Inte för att jag inte tycker om mitt jobb, men just nu är det skönt att vara hemma och bara vara.. Och ja som ni kanske läste igår så har det ju hittills bara varit positivt..
Jo jag vet att jag kommer att komma till stunder där jag kommer att sakna någon i mitt liv, men det tycker jag är helt okej och något som jag är medveten om, men det är skillnad att sakna någon i mitt liv och att sakna just en speciell någon i sitt liv eller ja..
Lät svamligt men jag hoppas att ni förstår hur jag menar.. Och ganska likt mig att svamla till det när jag inte riktigt får fram orden haha.

Då var det alltså söndag idag.. Och jag kan väl inte påstå att så mycket har hänt idag.. Mest suttit här och njutit av min granne som leker med sin nya borrmaskin.. Säger som jag brukar.. Är det inte bättre att göra klart alla hål på en gång och inte med 20 minuters mellanrum hehe..

Mathias och jag har, som vanligt, också skickat massa meningslösa, men ack så betydelsefulla, HeyTell meddelanden mellan varandra haha... Alltid lika kul. Kan väl meddela dig också Mathias att när jag tystnar helt plötsligt är det för att hjärnan blir blank vad jag ska skicka nästa för att många gånger så börjar våra meddelanden bli så skruvade att ja det går inte att dra det längre haha..

Glömde ju förresten att nämna i all sorg och ilska igår att det var meningen att jag skulle ha sett hela matchen igår hemma hos Emma och Christofer.. Nu fick jag ju bara sett typ 12 minuter.. Hmmm vet inte men sist vi tittade på match tillsammans så var vi på Nya Tröls och skulle käka och titta på match och då var motståndarna HIF.. Och då var det någon med initialerna KH som förstörde festen..
Nåja men på väg hem till Emma så körde jag en liten omväg till Liebenhaben och smet in på ICA Malmborgs och köpte med mig en hel del grillade revben, grillade kycklingvingar, lite nachochips och lite dippor. Tänkte att ska man se på fotboll så ska man ju titta på det med riktig fotbollsmat haha... Nu var det ju lite fler personer där men maten verkade ju räcka till alla i alla fall hehe..

Tittar ut och ser att det är lite muligt ute men när jag tittar ut blir jag ändå lite sugen på en golfrunda.. Kanske en liten runda.. Kanske inte en 24 håls runda som sist men i alla fall en 12 håls runda.. Kolla om drivern är bättre eller sämre än sist haha..

Nä nu har jag väl inte mycket mer att förtälja för stunden.. Sitter och funderar på vad det skulle kunna bli till middag idag? Just nu har jag inte den blekaste aning... Frukost?? Tja det räcker väl med en energidryck eller?? haha. Inte hungrig precis om jag ska vara ärlig.. Får väl återkomma när jag vet vad jag ska ha till middag, men tror inte att det blir något speciellt sexuellt upphetsande middag haha...
Hörs kanske senare... Saar såå
Puss och Kram

Som Gert Fylking... Äntligen...???



Är det så här som det känns när greppet börjar släppa?
Är det så här som det känns när makten börjar avta?
Är det så här som det känns när man tycker enough is enough?
Är det så här som det känns när det är på rätt väg?
Är det så här som det känns när man gett tillräckligt med chanser?
Är det så här som det känns när det går åt rätt håll?

Då är jag jävligt nöjd.. För just nu känns det så bra.. Jag bryr mig inte så mycket längre.. Det blev inte som jag trodde från början, och det blev inte som jag hoppades i förlängningen, men just nu så bryr jag mig inte speciellt mycket.. Det känns bara bra, som en sten som fallit från mina axlar, en stor jävla sten...  What don't kill you makes you stronger.. Jag vågar som vanligt inte ropa ett högt hej än, men ett halvtyst hoho.. Det är på rätt väg.. För ett tag sedan så ville jag inte komma till denna känsla, men nu börjar den komma krypande och det känns bara bra.. Riktigt bra.. Det är ju så här det ska kännas...

Och om typ ca 20 månader kommer jag känna mig ännu friare.. Ännu mer spelrum.. Ännu mera liv.. Och just nu kan jag ju ärligt erkänna att om jag skulle vara ensam/singel resten av mitt liv så stör det mig inte.. Kommer det in någon i mitt liv som slår undan fötterna på mig (eller liknande) så är det helt okej, då är det karma.. 
Jo jag vet vem jag skulle kunna tänka mig i mitt liv, men ja jag har läst någon stans att man ska vara två om känslorna haha..

Så även om mina semesterveckor inte skulle göra mig utvilad så har det i alla fall gjort att jag kommit till en hel del insikter som jag är ganska nöjd med.. Och nästa vecka ska jag försöka lossa lite andra knutar som tryckt på..

Det ska inte trampas mer på mig, inte ta mig mer för givet.. Ska man vara nära mig ska man ge mig den respekt som jag förtjänar..

Ja det var väl det som jag ville ha sagt..

Fotot?? Jaha ni kanske undrar vad det har med det här inlägget att göra? Inte ett jävla dugg haha... Jag gillade bara bilden och önskar att det var jag som hade tagit den bilden hehe.. Det är bara därför den är med här..

Hur kan en banger se ut?


Fan då har det hänt igen...

Då har det hänt igen.. En eller flera personer har förstört en fotbollsfest med sitt idiotiska beteende.. 5-6 Bangers inkastade på matchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF..
Detta efter att Malmö ledde med 1-0 efter ett underbart mål av Dardan "D-Rex" Rexhepi..
Givetvis så har vissa (stockholms)tidningar varit väldigt snabba med att komma med bedömningen att det var från MFFare som det kastades.. Detta för att de har sett en bild där en (puckad) MFFare blir bortmotad av Djurgårdare.. Detta blir han för att han (korkat nog) ville protestera mot de kastade bangersen genom att spotta och kasta öl/urin (finns olika alternativ där) på djurgårdarna samt hetsa lite..

Skit samma, ännu en match avbruten för att de riktiga fotbollsmördarna har varit i farten.. SvFF mördar fotbollen på sitt sätt, men detta är för fan inte mycket bättre..
Hoppas att de hittar den/de skyldige/skyldiga.. Att han/de får sina (kännbara) straff.. Matchen avbröts och tas inte upp igen, Malmö ledde med 1-0, det hade gått typ 11 minuter.. Kan ju hoppas att det ryckte om att två var omhändertagna av Farbror Blå är rätt personer..

Har även hört diverse bangers efter matchen och även en väldigt bra stund efter matchen..
Efter vad jag läst och sett så säger jag diverse böter och seger 3-0 Malmö... Men det får vi väl se vad det blir när SvFF har haft sitt möte, vilket lär dröja 2-3 veckor enligt uppgift..

Dagens mindre avancerade trädgårdsarbete..

Dagen började med att jag sov lite längre än vad jag tänkt mig men lite efter 11 slog jag upp de blåa och tänkte att jag får väl... Så det gjorde jag.. Efter lite "jag har precis vaknat"-muschande så fick jag på mig kläderna och körde ut till stugan för att göra dagens (mindre) avancerade trädgårdsarbete.. Jag skulle köra iväg ca 10 säckar med trädgårdsavfall från Christofer och min häckklippning..

Så det fixade jag efter att jag snott till mig lite frukost av min mamma haha.. Man kan ju inte jobba på fastande mage väl?? Var väl inte så mycket folk ute på återvinningsstationen så själva arbetet med inlastning, körning dit, avlastning och körning tillbaka tog typ 30 minuter... Precis lagom..

Sedan körde jag in till Limhamn för att handla lite middag till idag, och min mamma passade på och hänga på för hon behövde också lite handlat.. Gick länge och funderade på vad jag skulle köpa och käka idag, men till slut så fastnade jag för lite jag hittade i delikatessen.. Så det blev stekt fläsk med purjolökspotatis och till det så stekte jag ihop en liten pusta-äggröra.. Och så en rejäl klick med chilisås på det så blev det en mycket god och mättande middag haha...
Fan jag vet inte... Även om jag ser ut som ett UFO kanske så kan jag inte låta bli att gilla den här bilden på mig själv, ja jag vet jag publicerade den igår, men lite nytt blir det ju när jag zoomat in lite i bilden ju haha.. Men som sagt gillar den på något sätt...

Haha inte min mening att vara tjatig med bilderna ju men kunde inte låta bli haha.. Take it or leave it..

Förresten när jag körde min mamma tillbaka till stugan efter att vi handlat så stannade jag för att släppa av henne och hjälpa henne upp med kassarna vid korttidsparkeringen.. Det stod två brandbilar där, för att Räddningstjänsten har en drive ute i stugområdet med brandvarnare och brandskydd.. Och då möter vi på en kvinna som har stuga därute och som tydligen inte kan ha haft alla indianer i kanoten, alla pommes på tallriken etc etc.. Det är ju tragiskt men samtidigt kan jag inte låta bli att publicera hennes kommenter.. Den värsta var väl egentligen "Varför är det så många brandbilar här när det regnar" Nåja nog om det..  Finns mer om henne som min mamma berättade om och jag fick bekräftat min känsla som jag kände när jag såg henne komma gående mot oss.. Att detta mycket väl kan vara en livsfarlig person att typ "komma för nära"..

Nog om det.. Efter jag lämnat av sakerna i stugan så körde jag hem och satte mig att avnjuta det som jag nämnde innan i matväg.. Sedan har jag väl inte gjort så mycket annat än lyssnat på regnet, och regna har det gjort, samt tittat på DN galan på TV.. Kul fredag?? Nja jag klagar inte allt för mycket, jag kunde ju haft det mycket värre... Visst någon att kramas med i soffan kanske men nja nä det är bra just nu som det är...

Sedan är det väl som så att jag inte har så mycket mer att skriva om, förutom att jag funderar på att jag kanske skulle ta mig ut på balkongen dofta på regnet, och röka en cigg..

Men tills vi hörs nästa gång

Puss och kram



Dagens avancerade trädgårdsarbete

Dagen började med en intention att stiga upp tidigt, men det blev inte förrän vid 08.30 och det var för att Christofer skickade till mig haha... Vi hade bestämt att jag skulle hämta honom klockan 09.00 för att vi skulle ut och spela golf.. Nu blev jag alltså lite sen i det hela och det slutade med att jag hämtade upp honom 09.30 istället... Men det funkade det också haha

Därifrån så stack vi iväg och jag stannade till vid en mack för att köpa lite dricka till rundorna... Oxie GK stod på schemat idag.. Det är en trevligt (kuperad) 12-hålsbana liten bit utanför Malmö.. Var lite osäker på att vädret skulle vara emot oss idag, men när vi kom fram så var det i alla fall uppehållsväder, vilket alltid i alla fall är en liten fördel..

När vi betalade greenfeen så tänkte jag att hmm jag är gammal och jag kommer få ont i ryggen i slutet med att bära bagen på ryggen runt, så för första gången i mitt liv så hyrde jag även en vagn.. Christofer tyckte det var skitkul och körde på med att jag var gammal o s v och var givetvis tvungen att föreviga mig på foto när jag ställde min bag (som inte är gjord för vagn egentligen) på vagnen och spände fast den..



Själv tycker jag bara att jag ser så proffsig ut i mina golfskor, kläder och keps haha.. Och jag kan ju avslöja att eftersom vi gick två rundor på totalt 24 hål, så tyckte så småningom Christofer att det där med vagn var kanske inte en så dålig idé haha... Och vid varje green så försökte han rulla iväg med min vagn istället för att ta hans egen standbag haha...

Nåja, spelet från min sida böljade väl som vanligt haha, men min glädje är att drivern funkar för det mesta även om de inte går så långt och så högt kanske men I'm getting there haha.. Som jag skrev om gårdagen.. Träning, träning, träning haha... Så det kan väl bara bli bättre...

En liten vy från ett av hålen på banan kanske skulle kunna vara på sin plats haha och då kan jag ju inte motstå er begäran haha..



Man ser kanske inte så mycket på denna bilden, och ärligt talat så ser det bättre ut i verkligheten haha.. Detta är i alla fall hål 6. Ett par 4 hål på 333 meter..
Bådas bästa resultat på detta hål var 6 slag.. Och med hcp-systemet hade vi båda två extraslag på detta hål så dessa 6 slag blir ju faktiskt PAR i så fall.. Sååå hahaha..

Hur jag ser ut på golfbanan? Nja ni såg ju lite hur jag såg ut när jag fäste bagen på vagnen innan första tee.. Och vid hål 6 har jag hunnit bli lite mer galen och då såg jag istället ut så här haha...



Hmm nåja.. Kanske en liiiten nypa salt för mitt utseende haha... Men vi hade kul därute idag... Jag måste också berömma Christofer för hans slag på vissa hål, allra helst med hans driver... De kan gå både långt och rakt... Men alltid långt (eller ja förutom andra rundan på hål 12 haha men det pratar vi inte om).. Jag är verkligen avundsjuk på hans svingteknik och slagteknik... Får väl trösta mig själv med att han är yngre och fortfarande mjukare i kroppen än vad jag är haha... 

Ska också passa på att tacka honom för bilderna, eftersom det är han som tagit samtliga bilder i detta inlägg..

Men som sagt två runder blev det, var lite sugen på en tredje runda, men min rygg sa stopp och Christofer kände också lite sliten.. Hur det gick då?? Tja jag tänker inte gå in på antalet slag vi hade på de olika rundorna men jag tar det på det enkla sättet...  Jag vann första ronden och Christofer vann andra rundan..
Jag kan väl i alla fall säga att jag var jämnare i slagen i de båda rundorna (nästan identiskt lika många slag) medan Christofer hade lite skillnad, men å andra sidan hade jag ju hellre haft Christofers antal slag som han hade i andra ronden.. Nåja nog om det, haha ska ju inte avslöja antalet..

Nåja i första rundan duggade lite lätt ett par minuter men inget större, och efter andra rundan så satt vi i klubbstugan lite och pausade och när vi kom ut så regnade det rejält, så det var kanske tur att vi inte orkade med en tredje runda haha...
Efter det så körde vi till Gyllene Måsen Öresund och käkade lite och sedan körde jag honom hem till Emma.. Och jag själv hamnade på soffan, med en liten powernap..  Jag tyckte jag kunde vara värd det när vi ändå gått typ en halv mil idag haha... Och ryggen håller på att döda mig när jag försöker resa mig upp hehe..

Annars har det inte hänt mycket idag haha.. Rundan tog ju typ 5 ½ timme.. Annars har jag mest SMS och HeyTellat med Mathias haha.. Han har underhållit mig med sång haha... Alltid trevligt...

Nä nu slutar jag inlägget om min lilla golfrunda hehe..

Saar såå

En start i dur med en avslutning i moll

Det börjar med ett inlägg om gårdagen, och så tar jag dagen i nästa inlägg istället... 

Vaknade väl i rimlig tid igår i stugan.. Steg upp och käkade lite frukost och ställde mig sedan för att diska och sedan bädda och plocka undan medan jag väntade på att min kära moder skulle uppenbara sig i stugan efter sina dagar i stan..

När hon kom ut till slut hade hon köpt frallor med sig så jag tog en liten fika innan det var dags för mig att ge mig av från stugan.. Stack ut till Dormy och köpte mig en chipper och några nya bollar... Därifrån körde jag hem och inväntade att Christofer skulle bli klar så att jag kunde hämta upp honom hemma hos Emma, för att vi sedan skulle köra vidare till The Hook och ställa oss på rangen lite..

Sagt och gjort, vi kom ut där och vi började med att dela 110 bollar.. Och jag måste säga att det börjar gå liite framåt med min driver, eller rättare sagt med mina driverslag.. Men behöver nog lite mer av de 3 T.. Träning Träning och åter Träning... Nåja efter att vi blivit klara med rangen så gick vi bort till chip och pitch greenerna och slog lite bollar och för min del med mixat resultat, men oftast rätt okej hehe..

Därefter gick vi bort till puttinggreen där vi stod en bra stund och jag testade på riktigt min chipper och ja det kan bli en bra klubba i bagen haha..

Precis när vi skulle därifrån så fick Christofer ett SMS, jag vet inte om det var Mathias som skickade eller vem, men han fick reda på att hunden som funnits under stora delar av både Mathias och Christofers uppväxt nu var tvungen att bli tagen till Djursjukhuset för avlivning.. Så Christofer frågade mig om jag ville köra honom till Djursjukhuset, och det var ju självklart att jag gjorde det..

Jag lämnade av honom vid Djursjukhuset och när vi kom dit så var grabbarnas halvbror och styvbror där med Larry (hunden).. Jag passade på att köra och käka under tiden för jag kände att jag mest skulle vara i vägen om jag stannade kvar där.. Jag såg i backspegeln hur Christofer klappade och kramade om Larry..
När jag käkat så körde jag tillbaka och bara par minuter senare så kom de alla ut och jag kunde se stämningen och hur de kände i alla deras ansikten.. Och jag förstår det så väl. När en familjemedlem har varit med så länge och sedan går bort, ja då är det inte lätt..

Larry var en jättego hund och som en sista hälsning och ja typ hyllning så vill jag lägga in den här bilden som jag har (med tillstånd) lånat på Mathias blogg


Glädje och uppe bland molnen där himlen alltid är blå

Inte så mycket mer att skriva om dagen, förutom att Mathias kom ut till stugan efter sitt jobb och vi käkade middag.. Mathias kyckling med potatis och sås och jag körde det enkelt med vårrullar hehe

Sedan har det mest varit nedräkning inför Malmös match på bortaplan mot Glasgow Rangers i kvalet till CL.. Vi hittade en gratis livestream på nätet och bänkade oss... och även om det hackade en del stundtals så var det en mycket underhållande match och jag tyckte jag såg mycket av MFF 2010 i spelet.. Och till min stora glädje (och Mathias givetvis haha) vann Malmö matchen med 1-0 och nu väntar returen som spelas på onsdag den 3 augusti hemma på Swedbank Stadion..

Det lär väl bli en tuff match hemma, men just nu unnar jag mig att sväva på små moln av lycka haha..

Har jag mer att skriva om?? Nja inte mycket egentligen hehe... Imorgon är det onsdag och det är löning och den är väl efterlängtad (hmmm när är den INTE det haha). Imorgon ska jag väl invänta min moders ankomst och sedan köra och kasta lite trädgårdsavfall och sedan ut och handla lite.. Eftermiddagen blir kanske lite på driverangen på The Hook.. Ja vi får väl se vad det kommer att hända för något.
Tar timmarna som de kommer hehe...

Nu funderar jag på att kanske lägga mig, se om jag kan sova bättre i natt... Mathias sover över här i stugan och jag får väl kolla imorgon så han kommer upp hehe... Fast gör ju att jag kommer upp jag också... Får väl som sagt då hoppas jag somnat och sovit bra så att jag inte stupar vid 09 igen..

Avslutar nu härifrån och önskar er alla en god natt

Puss och Kram

Sunny days..

Tänkte jag skulle få ihop ett litet inlägg så här i all hast innan datorn blir för varm.. Just nu ligger den på en filt under ett paraply och jag ligger på en madrass framför så att säga och njuter av solskenet.. Tänk att jag skulle kunna få säga det under min semester.. När jag vaknade imorse (vid sju) var det inte bara en strömlös stuga jag vaknade till utan även ett väder som inte såg allt för lovande ut.. Strömmen kom tillbaka efter ca 40 min i alla fall.. Och då hade jag yrvaken farit omkring och kollat proppar först haha...

Hade svårt för att somna igår.. Släckte väl vid 1-tiden men somnade nog inte förrän vid 4 skulle jag tro.. Så efter en stunds vakenhet på morgonen däckade jag totalt och somnade igen vid halv 10.. Vaknade igen vid 12.30 till ett strålande väder och efter lite "frukost" hamnade jag här på gräsmattan.. Massa konstiga drömmar hade jag också..
Drömde att jag var först var ute på en rundtur i Malmö, typ guidad.. Och när vi kom till Värnhemstorget så rasade två stora utsmyckningar ner från ett tak rakt ner på en bil, gud ske lov så blev ingen skadad..
I nästa sekvens så satt jag och körde en bil och försökte förklara vad som hade hänt för min medpassagerare vad som hade hänt.. Helt plötsligt så kör vi på Trelleborgsvägen och då sker en explosion lite längre fram.. Vi kör vidare och helt plötsligt är vi ute på landet och då kommer det från motsatt håll en masa ambulanser.. HELT PLÖTSLIGT så är jag ambulansförare och vi sitter och pratar om hur fort jag får köra, om patientens tillstånd är sådant att det är blålampa till akuten.. Samtidigt sitter min mamma och pratar en massa om patientens saturation och jag får inget sammanhang alls i samtalet..
Helt plötsligt vid en vägkorsning kör jag inte ambulans längre utan då cyklar jag och kommer in på ett område som jag aldrig sett förut men det var väldigt vackert där i alla fall hahah.. och jag fortsätter att försöka förklara för den jag cyklar med vad som hade hänt på Värnhemstorget haha Men får fortfarande inte prata till punkt och komma fram till vad som hände haha..

Nåja så man kan drömma haha..
Fan nu börjar svetten rinna från min kala hjässa haha, undrar då hur datorn känner sig, kanske bäst att koppla ner detta inlägg för att sedan koppla ner datorn och stoppa in den i kylen eller något hahaha.. nä men ta in den så att den får svalka sig i alla fall..

Nåja ni fick i alla fall ett litet inlägg så här mitt på dagen, det är ni inte så bortskämda med.. Kanske kommer det mer under dagen/kvällen, vem vet,, Men tills dess

Puss och Kram

Tystnadens uppdatering 2

Ja nu har mitt inlägg dröjt igen.. Inte likt mig, eller jo den senaste tiden har det varit ganska likt mig haha...

Gårdagens Frankie

Vet inte riktigt hur jag ska göra för att bättra mig *ler*, men jag sitter på kvällarna och känner att nu ska jag skriva ett inlägg, sedan händer det något och jag glömmer bort det..  

Gårdagen? Ja det hände väl inte så mycket.. Jag körde Christofer hem till Emma och Mathias var på stan och fikade.. Hmm ja innan det så var Christofer och jag på mitt jobb så att han kunde få skrivit ut papperna på sitt projekt.. Det bestod i att han skulle designa en gård i ett bostadsområde, med gungor, bänkar, växter, plattläggning o s v.. Måste säga att jag tycker att det blev jättebra och tycker att han är jätteduktig.. Överraskad?? Nope.. Han är ju min son haha...

Nåja på kvällen blev inte mycket gjort och när Mathias kom hem så fixade vi till lite mat.. Blev gryta med pot.mos.. Inte alls dumt faktiskt.. Vi tittade även på Wild Hogs på DVD.. Den är alltid lika kul att titta på..
Tyvärr har jag inte blivit färdig att köpa Sons of Anarchy än, men det kommer väl så småningom..
Mathias stannade över natten till måndagen också och jag vaknade vid 07.20 för att se att han kommit upp och iväg till praktiken... Och när jag vaknade någon timme senare och steg upp så var han inte kvar så jag gissar att han kom iväg haha..
Han har förresten planer på att studera nu och då först läsa upp sina betyg och sedan eventuellt läsa till antingen förskolelärare eller till lärare.. Och skulle det bli lärare skulle han vilja bli historielärare.. Hoppas att han tar tag i sina drömmar och går vidare med sin utbildning.. *ler*
Väl uppe så hoppade jag in i duschen (ja jag hoppade haha) och sedan blev det lite rakning och packa lite saker.. Fastnade sedan vid tysta minuten och de sändningar som kom från Oslo.. Otroligt hemskt och tragiskt det som har hänt där och mina tankar går till alla drabbade, anhöriga och förövrigt hela norska folket...
När jag tittat klart på det så åkte jag ut i stugan och ja här sitter jag nu någon timme senare och njuter av tystnaden och med jämna mellanrum hör jag hur vattendropparna from the sky smattrar med sitt avkopplande ljud på uterumstaket.. Mysigt.. Tyvärr utan sällskap, eller ja jag har ju min kompjuter haha.. Men jag vet vem jag skulle kunna tänka mig som sällskap här ute.. Hon heter..
Haha det trodde ni väl inte att jag skulle skriva ut.. Haha.. Men hon är hjärtligt välkommen ut här.. hehe..

Mathias sitter hemma hos mig och Christofer är på The Hook och spelar lite golf.. (The Hook är Hylliekrokens Golf för er som inte vet haha..).. Lite avundsjuk är jag nog allt, men vi har planerat att kanske ta en runda antingen på onsdag eller på torsdag.. Men vi har inte riktigt bestämt oss för om vi ska ta The Hook eller om vi ska spela på Oxie GK men vi får väl se vad det blir..

Jag i skrivande stund..

Och på tal om golfen så skulle jag vilja inhandla lite faktiskt haha.. Jag skulle vilja byta ut mina järnklubbor till nya, köpa nya wedgar (förutom kanske min älskade 64 gr haha) kanske köpa ny driver, och ny trä3 och några rescuejärn eller kanske trä 9-13.. Och så vill jag ha en chipper..

Såg även ett par snygga byxor och piké jag skulle kunna tänka mig haha...
Ja jag hittade en billig sida på nätet (och jag menar billig) och satte ihop mitt eget set och valde ändå inte riktigt just de jag ville ha och det slutade på typ 6 000 kr så det får nog vänta haha.. Men chippern kanske jag slår till och köper.. Anmält mig till en Golfklubb igen, det var ett tag sedan nu, men ja vi får väl hoppas att det går som jag vill haha...

Kanske skulle man köpa sig personliga golfbollar med mitt namn på haha... (skojar liiite hehe)

Har precis käkat lite, blev enkelt med makaroner och så stekte jag lite hamburgarbitar och lite fläskkött som låg och skräpade efter lite grill haha... Gott och jag blev mätt haha..

Nä nu har jag väl inte så mycket mer att skriva om så jag tror jag avslutar detta inlägget och ska ut och surfa golfgrejor igen haha...

Och just nu fick jag en liten flash när jag och grabbarna hade med min arbetskamrat Angelica för hon också skulle få testa på golf, i alla fall på driverangen hehe... Ja det var en kul upplevelse, även om hon kanske inte riktigt ser det så som vi ser det haha... But it was a good day hehe..

Nä nu ska jag avsluta.. Vi hörs snart igen (hmm ja jag ska försöka i alla fall)

Puss och Kram

Tystnadens uppdatering

Hejsan hoppsan på er alla.. Varit lite tyst här... Kan bero på att jag i förrgår inte kom i säng förrän vid 04.30 och sedan upp vid 10.. Nåja det blev en dag igår i alla fall.. Christofer kom tillbaka och lite senare så stack vi och hämtade Mathias, som hade tagit ett trevligt beslut att tillbringa helgen hos sin kära fader haha..

Vi svamlade lite om vad vi skulle käka för något till middag och det slutade med att vi hamnade på FoodCourt och intog en indisk/mexikansk buffé med mycket god mat och gott snack haha..

Mätta och belåtna tog vi oss den långa sträckan till Dormy för att titta och drägla lite på golfutrustning... Det är nog inte bara jag som skulle vilja skaffa lite nya golfprylar haha.. Och det finns mycket som jag skulle vilja ha.. Skulle väl vilja ha nya järnklubbor, kanske en ny driver och bag, kanske även en klubba som jag är rätt sugen på som är en chipper.. Skulle väl också kunna tänka mig testa lite hybridklubbor och rescuejärn.. Mycket haha... Dyrt ja haha.. Men ja önska kan man väl få göra i alla fall..
Idag blev det väl också en halv sovmorgon och inte mycket gjort idag.. Christofer försvann till Emma och Mathias försvann hem till en kompis för att kolla Skånederbyt mellan HIF och Malmö FF... (Matchen slutade förresten 2-2) Så ensam kvar var jag och jag lagade till mig en liten middag bestående av kyckling, potatis och en gräddig svampsås.. Inte alls så dumt..

Imorgon är det en annan dag och jag funderar på om jag ska åka till stugan imorgon eller om jag ska vänta tills på måndag, kanske stanna där några dagar, vi får väl se hur det blir med det hela.. Har väl inte riktigt bestämt mig än..

Vädret är väl inte egentligen stugväder, men jag längtar efter tystnaden och meditationen... Nåja vi får väl se vad det blir av det hela haha..

Hmm det blev inte mycket skrivit får jag väl erkänna, men har väl inte så mycket mer att skriva om egentligen.. Jag har semester och det har inte hänt så mycket haha.. Så vad ska jag skriva om då?? Jag har ju tidigare bett om förslag om innehåll men aldrig fått någon respons på det haha.. Eller så får jag tolka det som om det jag skriver duger så bra så haha...

Nä får väl ta och avsluta detta lilla inlägg istället.. Tror faktiskt att jag ska göra det med en liten låt som jag alltid gillat och som egentligen säger så otroligt mycket om man tänker efter och ni som känner mig vet ju att jag är rätt bra på det haha...

Vi saar såå...



Helga vilodagen....

.... Eller något åt det hållet haha..
Idag blir det en dag utan några måsten och inget att göra typ... Rejäl sovmorgon, gå runt och lufsa i lägenheten, ligga på soffan och pilla navelludd..

Gårdagen var i stugan och klippa det sista av häcken.. Blev gjort en hel del måste jag säga, och Christofer och jag avslutade det hela med att åka till återvinningscentralen och kasta de första 9 säckarna trädgårdsavfall.. Finns väl en 10 säckar kvar men de står torrt så de kan jag ta en annan dag, gärna en dag när regnet inte öser ner som det gör idag...

Har ju lovat foto ett par dagar nu från Christofer och mitt arbete, men å andra sidan så väntar jag precis som ni gör haha, för det är Christofer som har bilderna och han har inte fört över dem till mig än haha...

Middagen igår blev grillad ytterfilé med potatissallad.. Idag har jag ingen aning än.. Måste väl tyvärr ge mig ut i ruskvädret för att hitta något att käka.. Men just nu har jag inte en blekaste aning om vad jag är sugen på att käka idag..

Och som ni märker inte så mycket att skriva om just nu haha.. Ligger samtidigt och tittar på Scandinavian Masters i golf.. Inget har jag att läsa heller, men har å andra sidan blivit lite kräsen kanske vad jag vill läsa om haha... Nåja, nu har jag svamlat på  en hel del redan så det är kanske dags att avsluta i alla fall detta inlägg, få på sig lite kläder och ge sig ut i regnet... VAD FAN SKA JAG ÄTA hahaha...
Förresten innan jag slutar.. Tack till besökarna igår,, blev ju veckoreckord...

Puss o kram

Tisdaggrus i sus och dus

Kanske ska skriva några ord om gårdagen som går under benämningen tisdag..
Jag vaknade ganska tidigt och steg upp vid 08.00.. Sedan tog det någon timme eller två innan jag fick liv i Christofer.. Men när det väl var gjort så tog vi oss i kragen och stack först till Lidl där vi köpte lite frukostfrallor och sedan körde vi ut till stugan.. Där hittade vi min mamma påtandes i trädgården och Christofer och jag började plocka fram lite fika.. Det blev en god frukost med ägg och sill och massa annat gott pålägg till frallorna...
Sedan var det dags för lite hard work haha.. Vi skulle sätta igång och klippa häcken.. Vädret var underbart, solen gassade och vi satte igång... Och det gick faktiskt ganska bra, med tanke på att det var första gången som jag höll i en häcktrimmer.. Christofer hade lite mer vana och fick se lite utlopp för hans petighet haha.. Men vi fick klippt hela utsidan och skulle sedan sätta igång med insidan.. Det var då det hände.. haha.. Christofer blev lite ivrig eller något haha han klippte av förlängningssladden så maskinen tystnade, TV tystnade, kylen tystnade.. Inte nog med att sladden nästan var i två delar så gick även proppen..
Proppen blev bytt men det blev inte mer klippt... Men utsidan blev i alla fall klar vilket gör att föreningsgubbarna håller lite tyst och mår bättre i sina liv haha...

Så vi satte igång grillen istället och grillade på ett antal festivalkorvar som käkades med en god aptit och slutade med att jag kände mig så mätt att det nästan var jobbigt haha.. Och mycket mycket vatten intogs...

Sa jag att vädret var underbart?? Haha om inget annat märker jag de på den röda lite ömma huden som sitter på axeln haha brände mig lite, men det var det värt haha..

Ja sedan kom vi hem till slut och ett beslut togs att ingen TV skulle sättas igång... Christofer satte sig på sitt rum och började jobba på sitt projektarbete i skolan och jag la mig på soffan och läste Jens Lapidus Livet Deluxe.. (Lite om det kan ni ju läsa i förra inlägget) och jag gav mig inte förrän jag läst klart boken haha.. Så lite efter 02.00 släcktes mina ögon och jag somnade på typ 2,4 sekunder haha....
Ögonen slogs upp igen vid halv 8 men somnade om en liten stund till och steg upp vid 10 och nu sitter jag här och det känns lite som i filmen Måndag hela veckan, för nu håller jag ännu en gång på att försöka få liv i Christofer haha... Han har i alla fall grymtat lite och beklagat sig att jag väckte honom precis när han fått besked att han fått biljetter till MFF-Milan matchen av en kompis som är i Italien haha..
Stackars lille Stoffe haha..
Nåja nu har jag i alla fall fått skrivit lite på bloggen och nu ska jag snart sätta igång med Operation Väcka Döda haha.. Nu jävlar ska han upp haha...och jag avslutar detta blogginlägg haha... Och som jag skrev igår.. Ingen avslutningsbild, och bilder från igår kommer upp lite senare, fast jag är inte med på dem haha bara massa häckar haha...

Senaste boken.. Livet DeLuxe


Livet DeLuxe
Jens Lapidus

I Jens Lapidus nya roman återknyter vi kontakten med huvudpersonerna i de tidigare delarna av Stockholm Noir. Uppkomlingen och dealaren JW har snart suttit av sitt straff, men polisen misstänker att han varit sysselsatt med annat än att ångra sina synder. Pengatvätt är en rimlig gissning, men hur har det gått till? Kriminalinspektör Martin Hägerström får i uppdrag att ta anställning på anstalten som plit, jobba undercover och komma JW in på skinnet. 

Jorge har försökt. Han har verkligen försökt att gilla sitt nya vita liv - att förse svennebananerna med kaffe latte, mackor och muffins. Men det går bara inte - han är inte gjord för nio-till-fem-stilen. En comeback som gangster kan ge snabba cash och göra verklighet av drömmar om livet deluxe. Ett jobb. Bara ett enda jobb, och sen kan han vara klar för resten av livet. Han måste tänka stort: ett VTR, ett värdetransportrån. Problemet är bara att det gör man inte själv. Jorge börjar söka partners, compadres, vänner och kontakter. Men risken att fucka upp skrämmer. 

Natalie har levt ett skyddat liv som juggemafioson Radovan Kranjics dotter, med utlandsresor, trestjärnskrogar och till och med juridikstudier. Men hoten mot faderns liv har blivit alltmer påtagliga och snart kommer alla i Radovans närhet att behöva ställa sig frågan: hur ser livet ut e.R.? Vem tar över som Stockholms kung? Eller drottning? Vem försöker utmana makthavarna? Och Natalies själv ställs inför den ultimata frågan: vem är hon, och vem vill hon vara? 

Trådarna tvinnas tätt och hårt mellan dramats olika huvudpersoner. Det är en ny tid nu. En ny era. Kartan som vi följt sedan Snabba cash ritas om. Samtidigt är det mesta sig likt. Stockholms undersida är densamma. 

Aktörerna är nya, men allt går i arv.

Jag fick vänta lääänge på att läsa den här boken haha.. Men det var helt klart väntan.. Jag fick slukat boken i ett huj och den uppfyllde mina förväntningar.. Även om språket i denna boken var något annorlunda än de andra böckerna,  men Jens lyckas även i denna bok skruva till vissa saker som gör att man bara tänker VAA?? haha men det är sådana oväntade saker som jag gillar i böcker... Att man inte vet allt..
Något jag gillar med hans böcker är också att han börjar en tre fyra olika storys i boken och ju närmare slutet man kommer så märker man hur han väver tillsammans allt och det blir till en story och allt blir en story..
Denna bok som de andra kan jag verkligen rekommendera.. Läs den, men läs de andra först...

En första dag på semestern..

Ja för så är det.. Idag är det den första officiella första dagen på min semester.. Och den firade jag med att vakna kl 07, 08, 09 och sedan tillslut 10.00 då jag steg upp.. Gick upp och fastnade lite i Angry Bird till Christofer ringde och sa att han var på väg och att Emma ville låna Snabba Cash.. 

Vi möttes upp där nere och efter en stund kom Christofer, såg ut som en skogsmulle, och Emma, Livia och Dexter.. Överlämnadet av en styck bok och en hårddisk och lite prat och sedan gick Christofer och jag upp.. Där vi ganska snart kom fram till att slå några bollar på Hylliekroken kanske inte skulle vara så dumt, så sagt och gjort så gjorde vi det.. 

En trevlig stund på rangen och sedan lite på puttinggreen.. Men ja det finns väl någon anledning till att jag har ont i hela kroppen just nu?? Nåja, på hemvägen så körde vi in om COOP och fick handlat lite middag som blev ChiliConCarne och inte alls så dumt när man har någon som lagar maten till en haha..
Måste förresten än en gång berätta om mina helt fantastiska grannar..  Jag har kommit på att i det här huset får det ALDRIG låta, NÅGOT... Jag berättade ju häromdagen om när de smällde raketer utanför och de bankade i väggen... (kan inte låta bli att skriva hur tänkte de där igen haha). När jag flyttade hit så kom jag hem från jobbet lite efter fyra en dag och tänkte sätta upp lite tavlor så jag spikade upp mina krokar, och givetvis svarade mina älskvärda grannar med att banka tillbaka..
Idag lika dant.. Någon hade hantverkare här idag vid 11 tiden och de borrade... Det gillade ju inte grannarna och började genast banka i väggarna..
Jag skulle vilja se dessa grannars lägenheter för att se om de har något uppskruvat på väggen, om de har några tavlor på väggarna och hur FAN de har satt upp dem i så fall...
Ja jag förstår att man ska låta bli vissa aktiviteter under vissa klockslag på dygnet, men va fan TÄNK EFTER lite kära grannar... Använd hjärnan lite istället för käppen..

Nåja det blev ju i alla fall några rader om min irritation hahaha..
Har väl inte mycket mer att skriva just nu.. Jo Mathias har varit på jaktuppdrag idag haha

Och om det blir fint väder imorgon så är det upp tidigt för ut och klippa häcken i stugan.. Ska bli en intressant upplevelse, i alla fall för mig haha.. Christofer har ju tydligen gått lite utbildning haha.. Fusk, men jag ska försöka mig på att testa att klippa lite av häcken haha.. Kan ju inte gå mer än åt helvete... Sned, hack och en avklippt arm eller så hahaha.

Christofer är tråkig han sjunger ju inte med i låtarna i Lotta på Liseberg haha... Påstår han aldrig hört dem förr haha.. Man måste väl våga lite??

Nä nu får det vara nog för idag... Imorgon ska jag försöka ha lite foton till bloggen också haha.. Det var ju ett tag sedan nu ju.. Kanske lite foto på mig och Christofter när vi arbetar haha..
Idag blir det inte någon avslutningsbild med någon hälsning, för jag är trött på utseendet på de jag brukar använda så jag får väl försöka hitta någon ny design, men fram tills dess blir det tomt på det i alla fall
Kramen...

Söndag..

Idag vaknade jag i alla fall lite tidigare än igår.. Nåja.. Jag kom iväg igår till B&W och fick köpt en häcktrimmer/sax och passade på att ta en "frukost" på Pølsemannen, även om det jag hade tänkt käka där var slut, men två røda med brød är ju aldrig fel i alla fall haha..
Men kan väl inte påstå att jag har så mycket mer att skriva om vad det gäller gårdagen.. Men nu är det söndag och en ny dag och jag tänkte att jag skulle köra ut en runda till stugan och kanske där ta en liten frukost. Vädret är väl inte något som egentligen borde locka till stugåkande, men det ska jag göra i alla fall haha..

Idag är det väl dags för Christofer att åka från campingen, haha han ska tillbaka till verkligheten haha..

Som ni märker så har jag fullt sjå att ordbajsa för att inlägget ska bli mer än några rader haha.. Idag är alltså söndag och det är sista dagen av min ledighet för att imorgon ersättas av SEMESTER haha.. Ska bli så skönt.. 

Just nu lyssnar jag lite i bakgrunden på TV4 morgon.. Hmmm ja jag vet inte vad jag ska säga om hur reportern låter.. Men den förklaringen gav ju några extra rader på den här bloggen..

Nä nu ska jag nog börjar göra mig iordning istället för att ligga här och försöka få fram något längre inlägg haha..

Finns någon jag tänker på, någon jag saknar och vill vara nära, men skriver inte mycket mer om det.

Vi hörs kanske senare..

Stupade..

Igår så stupade jag som en klubbad säl i soffan och vaknade 04.00, så därför blev det inte så mycket skrivit igår..
Men igår var det i alla fall sista dagen jag jobbade innan semestern, så man kan väl säga att det var en extremt bra dag på jobbet igår haha..

Plus att jag slutade lite tidigare också hehe.. Efter jobb så stack jag ut till min mamma i stugan och käkade lite innan jag stack hem..
Har väl inte så mycket att skriva egentligen, men ska försöka bli klar här hemma nu (med mig själv alltså) och sedan sticka iväg och köpa en häcktrimmer till min moder..
Mathias ska iväg och se Parry Hotter.. Så att hans barndom kan ta slut någon gång haha.. (och JA jag menade Harry Potter)
Christofer är kvar på Ljungens Camping, de har haft lite otur med vädret de senaste dagarna...

Men nu har jag inte tid att sitta här längre... Ska väl försöka få lite kläder på mig och borsta tanden.. Tur man inte behöver kamma sig haha..

Hörs säkert senare..

Undrar sa flundran...

Om mina läsare har tagit semester???

Blott en dag...

... Kvar...
När jag stämplar ut imorgon är det ledighet.. Kan ju egentligen inte säga semester, för det är ju inte förrän på måndag hehe.. Men det närmar sig.. Så nära nu så jag nästan kan klia ledigheten under hakan haha..

Idag har varit en vanlig dag på jobbet, förutom att jag satt i möte princip hela förmiddagen.. Bjudefrukost också.. Lunchen blev en kyckling-pastasallad, som var riktigt god.. Middagen blev något som jag ätit ett par gånger den senaste tiden och kanske börjar bli en skörbjuggsvarning haha.. Sushi i dag också hehe.. Men just nu är det väldigt gott med det så jag passar på hehe..

Idag har det regnat i princip hela dagen vilket kanske inte är så kul, men det är ju inte mycket man kan göra åt det eller styra över.. Gilla läget helt enkelt.. Bara Christofer som tyckte det var lite trist i husvagnen, allra helst som förtältet tydligen läckte lite.. Mathias var mest glad att hans praktik idag inte var på ett utedagis haha.. Förstår inte vad han menar med det
Hmm har väl inte så mycket mer att skriva om egentligen.. Allt är som vanligt, lite åt status quo.. Men just nu blev jag lite sugen på en liten tomat, lök och fetaostblandning med lite olivolja salt svartpeppar och kanske några goa oliver.. Hmm nåja.. Min kyl har inte riktigt förstått att jag var sugen på det för öppnar jag den så finns det kolsyrat vatten, en energidryck och riven permesanost.. Hmmm inte riktigt vad jag hade hoppats på när jag öppnade kylen.. Nåja, får väl ta en energidryck kanske och sedan ta några tag på hantlarna.. Eller så sitter jag här en stund till och ordbajsar lite till för att det ska bli ett lite längre inlägg??
Nä fan får nog avsluta här istället haha.. T o m mitt ordbajseri strejkar haha... Kommer inte på mer att skriva just nu..
Skulle jag komma på något mer så får jag väl återkomma i så fall haha..


Ett utlovat..

.. inlägg var det väl.. Även om det kanske inte finns så mycket att skriva om, förutom att det nu bara är två dagar kvar att jobba innan semestern..

Eftersom jag inte fick skrivit så mycket igår kan jag i alla fall säga att det igår blev en morgon som fick en start som jag verkligen gillade, men nog om det.. Ett samtal kan betyda så mycket...

Idag då? Tja jag somnade ju tidigt igår så jag borde ju vaknat tidigt och pigg i morse, men ack nej ack nej... Men tror det är semestertarmen som kliar och rycker just nu..
Men dagen flöt på idag och idag hade kollegan I kommit tillbaka från sin semester, så under några dagar är ju vi alla på Teknik och Säkerhetsavdelningen samlade.. Fredagen sista dagen för det och sedan sker det inte igen förrän i slutet av augusti..

Vädret har väl inte varit det bästa idag med regn och blåst, men vad fan gör väl det haha jag har ju snart semester..
Efter jobb så stack jag och handlade lite sushi som blev dagens middag.. Inte alls dumt, inne i en jag vill ha mycket sushi period tror jag haha.. Men annars har det mest varit soffan och TV idag.. Tittade först på semifinalen mellan USA och Frankrike (som USA vann) och nu även tittat på Sveriges match mot Japan, men den har ju inte gått så bra om man säger så.. Desto bättre gick det för mitt älskade MFF idag som spelade Champions League kval mot Torshavn från Färöarna.. En sådan där match som vi bara ska vinna, men enligt rapporter såg det svagt ut i första halvlek men det lyckades bli två mål till Malmö i andra.. Ett mål av D-Rex och så ett självmål, så det är väl en bra plattform inför returen på Färöarna nästa vecka..

Hmm tur det var lite fotboll att skriva om för annars hade ju inte detta inlägg blivit så långt skulle jag tro.. Som jag skrivit så många gånger innan så har jag väl inte så mycket att skriva om just nu, händer inte så mycket i de kategorier som jag vill skriva om.. Kanske i andra kategorier men ja, de väljer jag ju att inte skriva om.. Mycket tankar som snurrar runt och skjuter sig rakt in i själ och hjärta, men ändå inte något som jag vill slänga ut hur som helst i bloggen.. Fast det vet ni ju redan om ni brukar följa min blogg med en någorlunda jämn intervall.. Lite har jag ju nämt tidigare, men ja det är inte så mycket som har förändrats så därför tycker jag bara det blir tjatigt att skriva om hela tiden.. Det kommer nog inte så mycket mer om det förrän det antingen sker en förändring i hela situationen eller att jag får en depp-dag och allt bubblar ut, fast jag kanske egentligen inte vill det.. Sån är jag..

Nä nu ska jag väl inte skriva så mycket mer.. Lite mer fotbollstittande och någon sista bläddring på TV sedan är det väl dags att hoppa i loppelådan och få sig lite sömn.. Borde kanske sova redan? Nåja blir när det blir, och imorgon får jag inte glömma att köpa med mig frallor till jobbet..

Men ta hand om er och ni vet var jag finns..
Ps.. Christofer har läst klart boken nu, så nu är det snart min tur hehe..

Dagens lilla kändis-spotting haha...

Jalle Lorentzon, munspelsspelande Wilmer X:are på Coop Konsum vid Elinelundsvägen.. Köpte ett paket med 5-6 tomater och en flaska hårspray...


Någon somnade

Och det skulle väl ha varit jag.. Så därför blev det inget bloggande igår
Somnade vid 20.30 och vaknade vid 21.14 och gick då in och la mig..
Piggare idag? Nja inte precis.. Men nu är det onsdag och tre dagar kvar...

Jag försöker återkomma ikväll med lite mer bloggande..
Tills dess:

Monday, one down, four to go..

Då var det alltså måndag och den första av fem att klara av.. Sen är det dags... hehe
Vaknade tidigt idag men tyckte att det var lite onödigt gjort av mig så jag somnade om en liten stund, vilket var skönt men samtidigt gjorde mig något tröttare när jag väl kom på att det var dags att stiga upp..

Men iväg kom jag och tänkte på ett par av mina stackars kollegor som började sin första semesterdag idag.. Stackars dem som inte fick chansen att gå på jobb idag haha... (ironi?? Nja så det stänker om det skulle jag tro haha)

Det var en sådan där seg dag på jobbet idag med både bromsolja och sirap i klockan, men fick gjort en del i alla fall och påbörjat en sådan dära "dags att börja tömma skrivbordet inför semestern" städning... På rätt väg i alla fall och fick även förberett nästa månads debiteringar för att underlätta lite för mina kära kollegor som ska göra det..

Var en hel del larmrapporteringar och felanmälningar idag och det tog för en gång skull någon timme på morgonen.. Lite ovanligt men å andra sidan så går ju dagen lite fortare då hehe..

Nåja, efter jobb så körde jag till stugan så att min mamma skulle komma in till stan för att handla lite, och medan hon gjorde det passade jag på att åka hem för att laga lite middag till mig själv, en middag som idag bestod av bruna bönor och stekt falukorv.. Inte alls dumt, var ett tag sedan jag åt det nu..
Till efterrätt blev det en go portion hallonsorbet..
Hann t o m ta några minuters slummer på soffan innan mamma hade handlat klart och jag körde henne till stugan igen och hjälpte henne upp med kassarna..

Väl hemma igen har det varit lite TV tittande och lite läsande.. Men bara tidningar denna gången då jag inte har någon oläst bok just nu.. Eller jo det har jag men den har ju Christofer haha...

På tal om Christofer så befinner han sig på Ljungens Camping där han fått låna en husvagn och firar lite semester med Emma och Livia..
Mathias befinner sig tydligen nu i fiendeland, vad han nu ska där att göra..

Hmm önskar jag hade ett löp/gå band hemma.. Är inte den som så mycket uppskattar att ut och jogga eller med raska promenader ta mig runt själv.. Så därför skulle det vara trevligt med ett sådant band men de kostar ju en del så får väl fortsätta drömma haha...
Hörde också med sönerna om någon av dem var sugna att följa med på Twentyfour-seven, men förstår att de inte har de pengarna just nu.. Får väl se om jag skaffar det själv, men alltid trevligare att träna med någon i alla fall ibland.. 

Hmm jag har nog lyckats svamla på rätt duktigt här känns det som haha.. Och imorgon är det dags för dag två av fem haha...

Tror inte jag har så mycket mer att skriva just nu, så får väl försöka avsluta det här inlägget innan jag börjar svamla för mycket igen haha.. Får väl försöka komma iväg i tid till jobbet imorgon, i alla fall försöka vara där senast halv åtta...

Kommer jag tillbaka mer idag? Det vet jag inte, det vet man aldrig.. Ska i alla fall se Johan Falk lite senare..



Söndagen med ett slut... 4

Söndagen har kommit och den har gått och jag har just börjat lugna ner mig efter vad mina grannar gjorde.. (läs förra inlägget)..

Blev liten sovmorgon idag också, men jag passar på för det blir inte så mycket sovande på vardagarna om man säger så.. Nåja upp kom jag i alla fall och efter en lätt yougurt-frukost så satte jag mig och tittade på damernas match i VM.. Och det gick ju inte så dåligt om man säger så haha...
Efter matchen så körde jag ut till mamma mutti i stugan och möttes där av både min moder och även min yngste son hehe.. Tog en liten extra frukost där ute som bestod av en enkel macka med ägg och räksallad..

Vi satt i trädgården och njöt av värme och sol och pratade om dittan och dattan och efter någon timme så kände först Mathias att han var lite hungrig, så han bar ut grillen och jag fyllde den med grillbricketter och ett par liter tändvätska (haha skoja lite) fick till en fin glöd och så kastade vi på ett par burgare som vi sedan avnjöt med dressing, bröd, lök, tomater och lite så... Och för att göra det hela lite extra goda penslade jag hamburgarna med lite marinad i slutet av grillningen... The little extra touch haha...
Mätta blev vi i alla fall och vi avslutade det hela med lite kaffe..
Jag la mig på rygg i gräsmattan och tittade på molen och svalorna och bara njöt av livet haha.. Riktigt skönt att ligga där och njuta av livet haha..
En stund senare så återslöt jag mig till min mamma och Mathias som hade fastnat framför TV och matchen mellan USA och Brasilien..
Måste tillstå att jag blev rätt glad för att USA tillslut vann matchen, mest för Brasiliens lite osportliga sätt i slutet av matchen.. Och nu är det ju som så att om Sverigen vinner mot Japan och USA vinner mot Frankrike blir det ju ännu ett möte mellan Sverige och USA och denna gång i finalen... Nåja vi får väl se hur det blir med det hela..

Efter mathcen så körde jag hem igen och fick den ypperliga chansen att reta mig på någon idoitisk granne haha plus lite rakning och så hehe... Kanske inte syns på fotot men så är det i alla fall haha..

Och nu har jag lyckats knåpa ihop ett litet inlägg och ja då blir det ju så dags att avsluta det hela haha...
Men som sagt ni fick ett foto och ni fick ett litet inlägg haha

Hur tänkte de här...III

Kära lilla förvirrade granne...
NEJ det hjälper INTE att banka i väggen om någon smäller raketer UTANFÖR..
De som smäller raktererna hör inte det...
SUCK...

What's the matter with me?

Ja säg det.. Det är inte så aktivt med bloggandet nuförtiden.. Men det är lite som jag skrivit innan, det händer inte så mycket just nu, eller ja det händer inte så mycket som jag vill skriva om precis..

Man håller på på jobbet och längtar efter semestern. Men nu är det bara fem arbetsdagar kvar tills det är semester.. Och förra veckan var bitter-veckan innan semester haha.. Och veckan som kommer är väl en vecka som kommer att bli lättare och bättre ju längre veckan går haha.. Sen är det dags för fem härliga veckors ledighet..
Idag så blev det lite sovmorgon till runt 11 då Christofer ringde och väckte mig och hörde om jag kunde köra honom och hans två halvbröder till Hylliekrokens Golf.. De skulle slå en hink bollar på rangen, och jag tänkte ja why not, om inget annat kommer jag ut lite och så får jag ju chansen till lite frukost haha.. Så lite efter tolv kom de hit och vi körde vidare till HKGK.. De köpte en stor hink bollar och gick mot rangen medan jag gick till cafét och beställde en kyckling fuccacia med god sallad och en cola och satte mig i solen och njöt av både maten och den värmande solen.. Till sällskap hade jag en trevlig liten kråka som satte sig på räcket vid mig.. Han/hon blev modigare och modigare och satt till slut typ 40 cm från mig och glodde hungrigt på min mat.. Någon liten brödbit blev det till mitt sällskap också..

Efter att jag käkat klart och de hade slagit klart så körde jag dem hem och jag körde iväg och köpte mig lite sushi som blev min middag idag.. Inte alls så dumt och lagom mycket mat..

Vädret har varit bra idag och blir det någorlunda imorgon sticker jag nog ut en runda till mamma mutti i stugan.. Men har inte bestämt mig än så vi får väl se hur det blir med det..

Något annat? Nja det finns någon som det var längesedan jag hörde av.. Inte första gången men ja..

Blå tankar.. Finns där hela tiden..

Nä har väl inte så mycket mer att skriva om just nu.. Tänkte ev ta ytterligare ett tag med hantlarna och kanske ta och käka lite glass som jag också köpte innan.. Hmm ska jag ta glass eller sorbet.. Nåja time will tell... Time will tell..

Senaste boken.. Strindbergs Stjärna


Strindbergs Stjärna
Jan Wallentin

En oemotståndlig blandning av Indiana Jones, Dan Brown och Jules Verne 

Ett lik som visar sig vara hundra år gammalt hittas i en gruvgång i Dalarna. Liket håller ett kors i ett krampaktigt grepp i sin hand. Så långt kan Jan Wallentins Strindbergs stjärna påminna om vilken svensk korv med bröd-deckare som helst. Men när det visar sig att korset är en del av en nyckel, där den andra delen utgörs av en stjärna, och att denna nyckel öppnar nedgången till underjorden, där en närmast metafysisk kunskap ligger förborgad - ja, då förstår man att detta är en äventyrsroman av ett mer ovanligt slag. 

Lägg till det historien om att kors och stjärna en gång hittades av Sven Hedin i Mongoliet, skickades till August Strindberg i Paris för alkemistisk analys, som i sin tur skickade dem till sin brorson Nils, som kom på att stjärna och kors kunde hettas upp och på så sätt projicera en tredimensionell bild över var denna nedgång i underjorden befinner sig, och att Andrée-expeditionen i själva verket sattes i verket för att hitta dit - då har ni en läsare som sitter rakt upp i stolen och andlöst läser vidare, och en berättelse som på ett magiskt sätt suddar ut gränsen mellan verklighet och fantasi, mellan historia och skönlitteratur. 

Denne läsare får också en mycket märklig huvudperson till ciceron: Don Titelman, historiker med drogproblem som gjort sin farmors erfarenheter från andra världskrigets utrotningsläger till sina egna mardrömmar. Det finns en stark närvaro av 1900-talets stora traumata i romanen, inte bara förintelsen, utan också fasan i första världskrigets skyttegravar.

Detta är en bok som jag tittat på innan och som jag nu köpte i väntan på att jag ska få läst Livet Deluxe.. Jag kan ju inte påstå att jag blev besviken på boken, allra helst med tanke på att jag sträckläste hela boken igår, det blev inte så att jag ville släppa den haha.. Men en, enligt mig, bra bok som jag rekommenderar, och kan väl lägga till en liten twist i slutet på boken som jag inte riktigt såg komma..

Ita quandoque est scriptor

Var ju ett tag sedan jag skrev något inlägg (förutom om böcker).. Det är väl mest att det inte händer så mycket just nu kanske?? Eller så har jag haft annat att göra?? Eller så har jag bara inte orkat??

Men allt är bra här, förutom att jag känner mig så otroligt trött i skallen och i kroppen, men det är väl längtan efter semester som har kickat in (hoppas jag) och nu är det ju bara en vecka kvar tills det är dags..

Dagarna har mest gått åt att jobba, läsa, titta på dumburken..
Igår så var jag och Christofer på Svågertorp där vi passade på att käka lite och så stack vi in på Stadium.. En liten jävla blå boll för Christofer och 3 tanktops till mig..

Ja som ni märker så är det inte så mycket att skriva om, i alla fall inte just nu.. Kanske dyker det upp något mer senare.. Men nu tänkte jag att jag skulle hälla i mig dagens tredje kaffe, slänga i mig en halvliter vatten och ta tag i livet haha..
Vi hörs..

Senaste boken.. Aldrig fucka upp


Aldrig Fucka upp
Jens Lapidus

Det är nya karaktärer, nya huvudpersoner. Men det är samma Stockholm, samma undre värld, samma bossar i toppen. Och nu är det även snutarnas stad, de verkliga snutarnas verkliga stad.

Det finns bara en väg framåt. Alla hinder röjs undan snabbt och skoningslöst. Sån är lagen i Stockholms undre värld, en lag som stiftats av bossarnas boss, Radovan Kranjic. Och vill man komma upp måste man respektera mister R.

Thomas Andrén är polisen som går till motattack mot hela systemet.

Mahmud al-Askori är förortssnubben som vill diktera villkoren för sitt eget liv.

Niklas Brogren är legosoldaten som startar sitt eget privata krig mot samhället.

Alla tre blir indragna i Radovans gravitationsfält, den mörka delen av staden. Här är inget omöjligt, här är allt till salu - men priset kan bli mycket högt.

Inspirerad av James Ellroy skapar Jens Lapidus en egen genre, Stockholm Noir. Det Ellroy gjorde med femtiotalets Los Angeles i böcker som Los Angeles konfidentiellt och Den stora tomheten, gör Lapidus med Stockholm idag. Och perspektivet är the bad guys. Totalt.

Jens Lapidus debutroman Snabba cash är en av 2000-talets mest omtalade och lästa böcker. Uppföljaren Aldrig fucka upp har gjort samma segertåg över världen och den kommer liksom Snabba cash att filmatiseras i regi av Daniel Espinosa. Bara i Sverige har Jens Lapidus två första böcker hittills sålt i en miljon exemplar.


Det tog lite längre tid att komma in i denna boken, men jag tror att det beror på att jag nog hade de karaktärerna från Snabba Cash i friskt minne, men sedan fastnade jag totalt.. En mycket bra bok som jag kan rekommendera.. Ser nu fram emot att få läsa den tredje boken av Jens Lapidus; Livet Deluxe.. Så fort som Christofer har läst klart den haha..


Stillhet, avkoppling, meditation

img_2553 (MMS)

Det är livet.


Tystnaden...

Tystnaden kan vara så påträngande så skrämmande. Men idag är den inte det för jag är på rätt ställe och jag mår bra. Förvånandsvärt bra. Men blir inget längre bloggande idag för jag ligger här och mår bra hehe. Jaja hade rätt person ringt och frågat mig om hon fick hålla mig sällskap där jag är nu hade jag inte sagt nej haha. Nåja allt för nu. With Love and Hell Fire....

Kvavt är bara förnamnet

Ännu en gång så har den där söndagen kommit.. Den som förvarnar om att nu är det snart måndag igen... Längtar till semestern där söndagen inte betyder något under flera veckor om ni förstår hur jag tänker..

Vaknade vid ca 10 idag och gick faktiskt upp nästan direkt.. Satte mig efter en stund och käkade lite frulle, några hälsobullar med mjukost och ett par glas mjölk.. (intresseklubben antecknar eller??)
Vid 12 ca så snackade jag med Christofer och vi bestämde oss för att sticka upp i staden.. Så vi träffades vid 13-tiden och vi promenerade upp mot Triangeln.. Kvavt som baara den med stickande värme.. (först nu sen jag kom hem som man känner att svullnaden i fingrar och händer börjar försvinna)
Vi gick först in på Triangeln och glodde runt lite och jag hittade en del kläder som jag skulle kunna tänka mig att köpa.. Även ett par feta halskedjor som jag skulle kunna tänkt mig men ja de kostade ju typ 1 500 kr för den billigaste silverkedjan.. Nåja någon gång kanske..

Vi fortsatte promenera upp för gågatan mot Södertull och G.A.T.. (Bilden ovan är från kanalen vid Södertull..) Där vi först satte oss på en bänk och hinkade i oss lite dricka för att senare gå till BK och sno i oss en cheeseburgare.. Christofer drog in mig i en del Spelbutiker, men inte så kul för mig efter som jag inte har någon konsol haha.. Men så länge sonen är nöjd och de har aircondition där inne så är jag nöjd haha...  Tog oss även en tur in i den Americanska butiken och sedan i den Brittiska butiken.. 
Americanska butiken har en hel del trevliga matvaror och Christofer köpte tre heta såser, varav han testade den ene när vi satt på BK och käkade vår burgare haha..
Trevligt med ett par timmar med sonen där vi pratar om allt viktigt i livet som är totalt oviktigt haha Just nu har jag t ex ett väldigt sug på nya gaddar på mina armar och bröst.. Skulle kunna tänka mig en fullsleave tribal på ena armen och en fullsleave "bilder" på andra armen.. Och tribalen får gärna smyga sig in på bröstet också i en speciell bild som jag har sett ut.. Nåja det lär kosta så jag får nog vänta något år till på det... Men det ska ske.. (hoppas jag hehe).. En annan bild jag skulle kunna tänka mig är denna:
Fast inte med texten VOLBEAT under tror jag, hade mer tänkt mig With Love and Hell Fire... Nåja som sagt vi får väl se..

Efter det var det att ta turen neråt mot Triangeln igen vi promenerade sedan vidare och Christofer och jag skildes vid ICA Möllan..

När jag kom hem så tog jag och slog min kära moder en signal och vi satt väl och pratade en halvtimme.. Och nu ligger jag i min, gud ske lov, svala lägenhet och funderar på om det är flygplan eller åskmuller som jag hör med jämna mellanrum.. Får väl hoppas att åskan väntar tills efter att MFF har spelat.. För det finns ju en risk att om åskan blir som igår kan de ju mycket väl bryta matchen.. Och det känns i alla fall just nu om det är mycket åska i luften..
Mathias är hemma från Åhus igen och fotbollen gick kanske inte så bra, han stukade stortån, trodde först bruten eller spricka men var som sagt tydligen en stukning.. Hörde från Christofer också att de hade mött ett lag med bodybuilders.. Haha kan se Mathias bredvid dem hehe... Får väl höra med honom vid tillfälle om det och om tån..

Nä mer var det väl inte mer för närvarande.. Får väl se om jag dyker upp igen och skriver lite till,, man vet ju aldrig haha..



Thor är vred...

Det flashar bra på himlen idag... Och mycket...
Med kraftiga härliga knallar som följd..
Har hållt på större delen av eftermiddagen med en störtskur mellan varven....
Njuter faktiskt av knallarna på ett skumt sätt haha...
Och det känns nu som om åskan och Thors resa skulle kunna hålla i sig länge till..
(nä har inte så mycket att skriva om dagen idag haha får återkomma hehe)
Och nu en JÄTTEKNALL med blixt som kändes som om det var precis utanför

Maten..

Dagens Middag...

Kanske inte ser så aptitlit ut på bilden men smakade underbart haha
Det blev färska hamburgare
Stekt potatis
Pustasallad stekt i ägg
Café de Paris sås

Senaste boken.. Snabba Cash



Snabba Cash - Jens Lapidus

JW är stureplanskillen som säljer kokain på Stockholms hetaste inneställen. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara en av dem.

Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot juggemaffian och bossen Radovan som satte dit honom.

Mrado sköter indrivning och penningtvätt åt Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar.

Dessa tre mäns vägar korsas på ett sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de fina salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och för vad? För snabba cash.

Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla gäng utan spärrar styr. På ett rättframt språk och med imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid.

Ja jag vet.. De allra flesta har väl läst denna boken för längesedan, men lite snobbig som jag är så har jag inte fått tag i boken inbunden så därför har jag inte läst den.. Nu finns den i nyutgåva och jag slog till direkt..  Haha

Nu är alltså boken läst, och ja jag får väl säga att jag tycker den var värd att vänta på.. En riktigt bra bok som jag kan rekommendera för er som inte läst den än..


Döm inte hunden efter håren.. Eller orden

Nope, förra inlägget skulle mycket väl kunna tyda på världens deppighet, men så är inte fallet.. Skulle det vara något skulle det väl vara cynism?? Det är ju bara så som jag ser det.. Sanningen enligt mig..  Mår rätt bra förutom lite kramsjuk, och jag vet vem jag skulle vilja krama just nu.. Och det väldigt mycket och väldigt länge..

Har varit en seg dag på jobbet idag med både sirap och bromsolja i klockan... Nåja, men jag har varit och köpt nya hantlar idag, var trött på den vikt de gamla hade så jag köpte lite tyngre.. Hoppas på någon effekt i alla fall..

Väl hemma, efter att ha slitit med hantlarna på bussen haha, så läste jag först lite, sedan så körde jag lite hantel, vilade lite (läs: sov en stund hehe) gick sedan ut och fixade lite middag som idag blev en enkel middag som bestod av ICAs färska jalapenoburgare med ost och lite god dressing.. Inte alls så dumt, efter det körde jag lite med hantlarna igen.. Sedan har jag tittat på lite TV, läst en bra stund till och sedan slötittat på Stefan och Krister på TV4.. Funderar snart på att läsa en stund till för att sedan antagligen ta en tidig kväll och kasta mig i loppelådan... Tankar om någon väldigt speciell, många tankar..

Just nu vet jag inte mycket mer att skriva om.. 
Mathias sov hos mig i natt och nu är han i Åhus, där han ska spela lite beachfotboll under helgen..

Christofer har det varit lite tyst från i eftermiddag, men han skulle visst till Bakken imorgon.. Trevligt

Något annat? Nja nä jag tror inte det.. Givetvis nu när helgen är i antågande så har metereologen lovat sämre väder... Nåja det är snart semester så då ska jag bara njuta, oavsett vilket väder semestern erbjuder mig..

Vi hörs säkert snart igen..

Diogenes från Sinope...

På många sätt känner jag mig starkare än vad jag gjort på länge, även om jag inte är 100% stark än, så är det nog som så att det är på rätt väg.. Men jag vill vara 100% jag vill vara starkare än stark..
Men är lite rädd att jag ska bli eller har blivit cynisk..

Svårt att tro gott om människor, är trött på lögner, trött på bortförklaringar.. Trött på folk som ska ta plats på andras bekostnad.. Alltid måste synas.. Men som sagt kanske blivit cynisk vad vet jag.. Att lite på folk kan vara väldigt svårt.. Vill ju ge alla en chans men det är inte lätt alltid...
Vad det gäller kärleken anbelangar så känns det ibland som om det vore bättre att bli munk eller något.. Jag har ju en förmåga att falla för fel tjejer, antingen för att de inte är intresserade, eller att de är upptagna, eller så är de bara självupptagna eller fulla med lögner.. Eller så håller de sig undan.. Jag längtar efter kärleken, närheten, värmen, någon att dela vardagen med.. Men det verkar som förgjort.. Det är tydligen inte meningen för mig..

Ja som ni vet finns någon i tankarna men det verkar långt långt borta, näst intill omöjligt.. Vill inte ge upp det för jag vet att det kunde varit så rätt.. Normalt brukar jag inte ge mig, men ja nu vet jag inte egentligen.. 

Tur jag har ljuspunkter i livet i form av älskade söner..

Längtar så efter semestern nu också..

Vill inte vara cynisk.. Vill inte vara misstroende, vill vara stark, vill vara ûberglad.. Vill vara mig själv..
Har fått lite goda nyheter denna veckan i alla fall, nyheter om framtiden.. Kommer hjälpa mig mycket, nä inte i kärleksdelen, men med så mycket annat och när det försvinner så kanske allt annat kommer lite av sig själv.. Vad vet jag.. 2012 sker en förbättring och 2013 sker förhoppningsvis den stora förändringen...

Nä nu orkar jag inte skriva mer i detta...


Unika Besökare

besöksräknare

Antal Sidvisningar

Hit Counters

RSS 2.0